sunnuntai 23. helmikuuta 2020

MAAILMAN PARAS TERIYAKILOHI

Hokun teriyakilohi on jo pitkään ollut yksi kaikkien aikojen lempparini mitä ravintola-annoksiin tulee. Ennen viime viikonloppua sen tekeminen kotona ei ole kuitenkaan käynyt minulla mielessäkään, sillä olen valitettavan tietoinen kyvyistäni kokkina. On minulla toki ollut keittiössä hyviäkin hetkiä, mutta etenkin viime aikoina kokkailuni ovat olleet poikkeuksetta jonkinasteisia katastrofeja. Satuin kuitenkin törmäämään netin syövereissä erääseen reseptiin, jota minun oli vain pakko kokeilla - kävi miten kävi. 

Tällä kertaa minua kuitenkin onnisti ja annoksesta tuli aivan mielettömän hyvää! Itse asiassa jopa niin hyvää, että jouduimme tekemään sitä heti seuraavana päivänä uudestaan. Alkuperäinen resepti löytyy täältä, mutta tein siihen tapani mukaan pieniä muutoksia. Teriyakilohelle siis aivan jättikokoinen suositus!


TERIYAKI LOHI

Teriyakikastike:

1.5 dl vähäsuolaista soijakastiketta
1 dl tummaa siirappia
1 dl kuivaa valkoviiniä
3 tl seesamiöljyä
1 tl inkivääritahnaa
1 rkl srirachaa
(noin 2 rkl maizenaa)

Lisäksi:

500 g lohifileetä
1 rkl voita 

3 dl jasmiiniriisiä

seesaminsiemeniä
kevätsipulia


Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa, kaada paistinpannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä seosta välillä sekoittaen, kunnes kastike paksuuntuu. (Jos kastike ei meinaa paksuuntua, voit lisätä siihen hiukan Maizenaa ja sekoittaa kastiketta sen jälkeen reippaasti kunnes koostumus on hyvä.)  Kaada valmis seos kulhoon odottamaan.

Leikkaa lohi sopiviksi paloiksi. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista kalan päälipintaa, kunnes siitä tulee mukavan rapea. Käännä lohifileet ja lisää teriyakikastike. Kypsennä kaloja 5-7 minuuttia ja valele niitä välillä kastikkeella.

Kun lohipalat ovat kypsiä, lisää niiden päälle kevätsipulia sekä seesaminsiemeniä. Tarjoile ruoka jasmiiniriisin tai raikkaan salaatin kanssa. (Jäljelle jäänyt teriyakikastike maistuu muuten aivan taivaalliselta riisiin sekoitettuna!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti