maanantai 5. elokuuta 2019

MAAILMAN OUTOUKSIA

Intian aikaero Suomeen verrattuna on +2.5 tuntia, joka kuulostaa minusta todella oudolta. En tosin edelleenkään tiedä miksi tuonne on pitänyt ympätä tuo "ylimääräinen" puoli tuntia, mutta tällä mennään.

Monet ovat nähneet japanilaisten kulkevan kaduilla maski kasvojensa edessä. Luulin pitkään, että sen on tarkoitus suojella kantajaansa niin ilmansaasteilta kuin taudeiltakin, mutta olinkin väärässä. Japanilaiset ovat niin uskomattoman kohteliasta kansaa, että he käyttävät maskeja tuntiessaan olonsa flunssaiseksi - ja näin ollen suojelevatkin siis kanssaihmisiään tartunnalta.

Japanissa käsilaukkua ei saa pitää maassa. En tiedä yritetäänkö sillä pidentää heidän merkkilaukkujensa ikää vai liittyykö asia esimerkiksi taikauskoon. Ravintoloiden lattioilta löytyy joka tapauksessa pieniä koreja, joissa käsilaukut voivat odotella ruokailun ajan.



Kiinassa monen hotellin yöpöydältä löytyy ehkäisyvälineitä, joka on ehkämahdollisesti yritys pitää heidän jatkuvasti kasvava väkilukunsa edes jossain määrin kurissa.

Japanissa tatuoinnit ovat merkki yakuzaan eli mafiaan kuulumisesta, joten niiden kantajia ei katsota hyvällä.  Muun muassa monen hotellin uima-altaalle on pystytetty iso kyltti, joka kieltää allas-alueella oleskelun näkyvien tatuointien kanssa.

Vaikka Espanjassa ei millään muotoa voi kehua esimerkiksi asiakaspalvelun ystävällisyyttä, liikenteessä asia on aivan täysin eri. Autoilijoiden kohteliaisuus jaksaa ihmetyttää minua yhä edelleen, sillä jalankulkijoille annetaan aina "etukävelyoikeus".

Kiinalaiset tunnetusti rakastavat omia (todella oudoilta näyttäviä) teesekoituksiaan ja kantavat termospullojaan mukana lähes joka paikkaan. Tässä vuosien saatossa olen lisäksi huomannut, etteivät he pidä lainkaan jääkymistä juomista. Minulle onkin monesti tuotu paikallisissa ravintoloissa esimerkiksi huoneenlämpöinen olut tai virvoitusjuoma.



Kiinalaisten hierontapaikkojen työntekijöistä puhutaan numeroilla, sillä kukaan länsimaalainen turisti ei vain yksinkertaisesti osaisi lausua heidän nimiään. Vaikka numerointi kieltämättä tuntuu todella karulta, on se kuitenkin osoittautunut myös melko järkeenkäyväksi ratkaisuksi.

Thaimaassa on eri vuosi kuin meillä muilla, sillä heidän ajanlaskunsa perustuu buddhalaisen kalenterin itäiseen versioon. Tuo kalenteri on 543 vuotta gregoriaanista edellä, joten meidän vuotemme 2019 vastaa thaimaalaisille vuotta 2562.

Vaikka japanilaiset tunnetusti ovat äärimmäisen kohteliasta kansaa, löytyy sieltä muutama friikkikin. Koska naisten hameiden alta salakuvaaminen on maassa iso ongelma, on heidän matkapuhelimistaan poistettu ominaisuus hiljentää kameran ääni. Näin ollen Japanista ei siis välttämättä kannatakaan ostaa uusia puhelimia, sillä valokuvan ottamisesta kuuluu erittäin äänekäs "klik".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti