torstai 13. helmikuuta 2020

LAURAN SÄÄSTÖKUURI

Niin kuin olen täällä jo aiemminkin kertonut, olen maailmankaikkeuden huonoin rahankäyttäjä. Eihän siinä mitään, jos olisimme maailman rikkaimmat ihmiset, mutta kun näin ei valitettavasti ole. Nyt on siis vihdoinkin aika muuttaa kulutustottumuksia ”terveellisempään” suuntaan. Erityisesti nettishoppailu on aina ollut yksi lempiharrastuksistani ja sen radikaali vähentäminen tulee varmasti olemaan todella vaikeaa. Some on täynnä mitä houkuttelevampia kevätuutuuksia niin vaatteiden kun sisustuksenkin saralla, joten tässä jos jossain vaaditaan nyt itsekuria.

Koska en todellakaan luota itseeni tai omaan arviointikykyyni, olen nakittanut mieheni seuraamaan tästä eteenpäin kulutustottumuksiani. Jos hän antaa "luvan" jollekin ostokselle, silloin sen tilaaminen on ok. Mieheni on aina ollut meistä se (huomattavasti) järkevämpi rahankäyttäjä, joten luotan päätökset tulevista ostoksistani täysin hänen haltuunsa.


Mikä sitten sai minut haluamaan tätä muutosta? No ensimmäisenä tietysti se rahan säästäminen sekä turhien ostosten minimointi. Lisäksi heräsin Stacey Dooleyn dokumentin myötä siihen, että pikamuoti saastuttaa enemmän kuin lento- tai laivaliikenne. Minulle selvisi myös, että 73% vaatteista päätyy kaatopaikalle poltettavaksi sen sijaan, että niiden materiaali käytettäisiin uudelleen. Lisäksi esimerkiksi yhden puuvillapaidan valmistaminen kuluttaa 2700 litraa vettä. Se on sama määrä, jonka normaali ihminen juo reilussa kahdessa vuodessa. Noiden faktojen myötä olenkin nyt miettinyt todella tarkasti jokaista vaateostostani ja yritän parhaani mukaan välttää heräteostoksia - sekä ihan erityisesti sitä pikamuotia. Täydellisyyteen en tule missään tapauksessa pystymään, mutta jo radikaali vähentäminen on itselleni jättiaskel eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti