tiistai 4. helmikuuta 2020

LENTOEMÄNNÄN VINKIT - MITÄ PAKATA MUKAAN KONEESEEN

Olen siitä onnekkaassa asemassa, että olen päässyt elämäni aikana matkustelemaan todella paljon - jo ihan työnikin puolesta. Lentokoneessa matkustajana vietetty aika on kuitenkin aina ihan yhtä tylsää sekä puuduttavaa. Näillä pienillä vinkeillä voit kuitenkin saada olosi tuntumaan edes hiukkasen mukavammalta.

- Minulla on poikkeuksetta aina mukanani iso kashmirhuivi (tai lämmin neule), joka voi tarpeen mukaan toimia myös peittona. Lentokoneessa on yleensä aika viileää, eivätkä koneen omat peitot riitä kuin murto-osalle matkustajamäärästä.

- Lääkkeitä ei ikinäkoskaan saa laittaa ruumalaukkuun, sillä ikävimmässä tapauksessa niitä voi tarvita myös lennon aikana. Ei ole vain yksi tai kaksi kertaa, kun sairaskohtauksen saanut matkustaja on kaipaillut lääkkeitään, jotka ovatkin olleet saavuttamattomissa koneen ruumassa. Itselläni on mukana aina pienimuotoinen apteekki, josta löytyy kaikki mahdollinen särkylääkkeistä nenäsumutteeseen sekä ripulilääkkeeseen.

- Avaimet ovat toinen asia, jotka pitäisi aina kuljettaa käsimatkatavaroissa. Jos matkatavarat saapuvatkin kotiin parin mutkan kautta, laukkuun unohtuneet autonavaimet (kotiavaimista nyt puhumattakaan) saattavat kohottaa hiukan verenpainetta.


- Käsimatkatavaroistani löytyy myös aina yksi ylimääräinen pari sukkia.  Nuo kyseiset sukat eivät kuitenkaan ole "viralliset" lentosukat, vaan muhkeat pörrösukat, jotka on ihana sujauttaa jalkaan lennon ajaksi. Käydessäni vessassa vaihdan kuitenkin poikkeuksetta kengät takaisin jalkaan, sillä ei, se neste lattialla ei ole vettä. Sitä paitsi kuka menisi Teboilinkaan yleiseen vessaan pelkissä sukissa?!

- En ole varmaan ikinä ollut lennolla ilman eväitä. Lentokoneessa myytäviä tuotteita on vain hyvin rajallinen määrä, joten kannan aina mukanani (lennon pituudesta riippuen) pähkinöitä, sipsejä, kuppinuudeleita ja/tai karkkia. Lisäksi ostan lentokentältä aina pari pulloa vettä, sillä jotkut lentoyhtiöt tarjoilevat koneessa vettä ainoastaan laseittain.

- Lentokoneen ilma kuivattaa ihoa, joten pakkaan mukaani myös jos jonkinlaista matkakokoista kosmetiikkatuotetta. Huuli- sekä käsirasva ovat kuitenkin aivan ylitse muiden, sillä ilman niitä en tulisi millään toimeen.

- Laukustani löytyy aina myös viihdykettä, sillä minun on hyvin vaikea istua tuntikausia vain paikallani. Koneen omat screenit eivät valitettavasti aina toimi, joten lataan "varatoimenpiteenä" puhelimeni Netflixiin offline- tilassa toimivia elokuvia. Lisäksi minulta löytyy aina omat kuulokkeet sekä pari viihdyttävää lehteä tai kirjaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti