torstai 13. elokuuta 2020

PÄIVÄRETKI NIDAAN

Ollessamme kerran Klaipedassa, piti meidän ehdottomasti käväistä myös Nidan entisessä kalastajakylässä. Nidaan pääsee noin puolen tunnin välein kulkevalla autolautalla, joka kustansi yhteensä 30 euroa. Saarelle päästyään pitää lisäksi maksaa myös ympäristömaksu, joka oli 20 euroa per auto.

Nida on pienehkö, mutta erittäin söpö kylä, jossa oli mukava viettää aikaa etenkin tuollaisena aurinkoisena sekä helteisenä kesäpäivänä. Me emme siis yöpyneet Kuurinkynnäällä, mutta sekin olisi ollut hyvä vaihtoehto - Nidan kylässä on nimittäin useita vanhoja puutaloja, jotka on tätä nykyä muutettu sympaattisiksi majataloiksi. Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisi sellaisessa yöpyminen ollut varmasti ikimuistoinen kokemus.

 


Nidassa käydessä pitää ehdottomasti käydä myös sen korkeimmalla kohdalla, jonne pääsee onneksi myös autolla. Parnidis- hiekkadyynin huippu kohoaa 53 metriä merenpinnasta ja sieltä näkee Venäjän rajalle asti. Dyynin juurelle voi myös pyöräillä rantapolkua pitkin ja kiivetä sen jälkeen portaat ylös näköalapaikalle. Tämä ei rehellisesti sanottuna käynyt meillä kyllä mielessäkään, sillä kolmenkymmenen asteen helle teki jo pelkästä tasamaan kävelystäkin tukalaa. Onneksi Nidassa puhalsi sijainnista johtuen koko ajan vieno tuuli, joten se hiukan helpotti lähestyvää lämpöhalvausta.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti