perjantai 24. elokuuta 2018

FUKUOKASTA

Kävin viime viikolla ensimmäistä kertaa työmatkalla Fukuokassa ja odotin innolla tuota ihanaksi kehuttua kohdetta. Kaupunki paljastui kuitenkin kaikkea muuta kuin uudeksi lempikohteekseni, sillä se oli minun silmiini melko karu sekä antikuvauksellinen (onko tuo edes oikea sana?). Fukuoka on kuitenkin siitä erikoinen Japanin kohde, että sieltä löytyy aivan oikea ranta. Tosin sekään ei oikein innostanut minua, sillä en ole koskaan ollut biitsi-ihminen. Oli kuitenkin hauska nähdä kerrankin aivan typötyhjä hiekkaranta kolmenkymmenen asteen helteellä, sillä japanilaiset eivät tunnetusti harrasta lainkaan auringonottoa.






Koska Fukuokassa ei myöskään ole mitään sen suurempia nähtävyyksiä (olen jo kyllästynyt kaiken maailman temppeleihin) meni tuo reissu melko pitkälti shoppaillessa, syödessä sekä hengaillessa kaupungilla. Siitä Fukuoka saa kuitenkin ison plussan, että kaupungista löytyy ilmeisesti koko Japanin suurin sadan jenin kauppa, Daiso. Raahasinkin sieltä lopulta ison säkin koristeita meidän tuleviin häihimme, sillä ne tuotteet eivät todellakaan ole hinnalla pilattuja!

Fukuokasta tarttui mukaan myös kirkasta olutta (!), joka on tällä hetkellä iso hitti Japanissa. Itse asiassa he ovat kehittäneet kirkkaat versiot myös muun muassa kahvista sekä Coca Colasta, sillä japanilaiset eivät halua tummien juomien värjäävän hampaitaan. En ole vielä ihan varma onko tuo maailman tyhmin vai nerokkain idea, mutta palaan asiaan heti kun olen maistanut kyseistä Asahin "Clear"- versiota!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti