tiistai 29. tammikuuta 2019

PIKAVISIITTI TALVISEEN PARIISIIN

Minulla oli viime viikolla yhden yön työmatka Pariisiin ja oli todella mukava päästä näkemään miltä tuo kaupunki näyttää näin talviaikaan. Lähtöpäivänämme Suomessa oli -25c pakkasta, joten Pariisin muutama lämpöaste tuntui lähes luksukselta. Myöskään pariisilaiset eivät tuntuneet hätkähtävän talvista keliä, sillä lähes kaikki ravintolat pitivät terassikalusteensa ulkona myös näin tammikuussa. Ja kaikista hulluinta näin suomalaisen silmin oli se, että paikalliset todella nauttivat lounaitaan noilla terasseilla - löytyi sieltä sitten lämpölamppua tai ei. Itse olimme sen verran mukavuudenhaluisia, että menimme sisätiloihin siemailemaan juomiamme.

Hauska yksityiskohta oli myös se, millaisissa "roskapusseissa" paikalliset jättävät jätteensä kadulle. Lidlin pusseista ei ollut tietoakaan, sillä bongasimme kalliiden muotimerkkien paperikasseja, jotka oli jätetty kaduille täynnä roskia. Ranskalaiset tekevät näköjään roskaamisenkin "tyylillä".






Meillä ei sinänsä ollut mitään sen kummempia suunnitelmia, sillä halusimme lähinnä vain fiilistellä aina niin ihanaa Pariisia. Kollegani suositteli kuitenkin erästä ruokapaikkaa, jossa hän oli käynyt jo useaan otteeseen - enkä kyllä lainkaan ihmetele miksi. Creperie Beaubourg tarjoili meille ehdottomasti parhaat crepesit, jotka olen ikinä syönyt! Otimme molemmat 9.90€ maksavan kombon, joka sisälsi kinkkua sekä kananmunaa sisältävän suolaisen crepesin, lasilliset siideriä sekä sokerilla ja voilla maustetun jälkiruokacrepesin. Nuo "letut" olivat niin hyviä, että minun oli täydestä mahastani huolimatta tilattava vielä toinenkin makea crepes. Menkää siis ihmeessä kokeilemaan, kun olette Pariisissa!

Viinilasillisen sekä pienen iltakävelyn jälkeen olikin jälleen aika palata takaisin hotellille. Matkalla juna-asemalle kävimme vielä ihailemassa upeaa Notre-Damea iltavalaistuksessa. Vaikka tämä reissu olikin todellinen pikavisiitti, ei matka Pariisiin voi koskaan olla huono idea!







2 kommenttia:

  1. Ihana Pariisi! Tunnen crepesien tuoksun nenässäni...
    Kävin aiemmin työmatkoilla siellä kaksi kertaa vuodessa ja nyt on pieni tauko. Tuli kyllä Pariisinkaipuu - kiitos kauniista kuvista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Maarit ja kiitos kommentista! ☺️
      Pariisi on kyllä niin ihana, että siihen ei vain voi kyllästyä! Crepeseistä nyt puhumattakaan... 😉❤️

      Poista