tiistai 29. lokakuuta 2019

ALSACEN VIINITIE & IHASTUTTAVA EGUISHEIM

Minulla on viime aikoina ollut paukut hiukan vähissä ja energia minimissä - pahoittelut siis jälleen kerran pienestä blogitauosta. Jatketaan kuitenkin vielä taannoisella viikonloppureissullamme Ranskan Colmariin. Halusimme ehdottomasti käydä ajelemassa Alsacen viinitiellä, joka tunnetaan nimellä Route des vins d’Alsace. Reitti on kokonaisuudessaan noin 170 kilometriä pitkä, joten ajan rajallisuuden vuoksi päätimme keskittyä tällä kertaa vain pikkuruiseen osaan viinitiestä. 

Roadtrip sujui pitkälti maisemia ihastellen, sillä matkan varrella on lukemattomia söpöjä pikkukyliä - sekä tietysti niitä viinitiloja. Ihastuimme erityisesti 1600 asukkaan Eguisheimiin, joka valloitti meidät kapeilla kujillaan sekä ihastuttavalla arkkitehtuurillaan. Lokakuu oli myös yllättävän hyvä aika vierailla alueella, sillä turisteja ei ollut kovinkaan paljon. Pieniä kujia sai siis kuljeksella aivan omassa rauhassa.





Alueella on niin paljon viinitiloja, että meidän piti lopulta turvautua Tripadvisoriin löytääksemme muiden matkailijoiden suosituksia. Päädyimme loppujen lopuksi Joseph Cattinin viinitilalle, josta oli todella kauniit näköalat viiniköynnöksille. Viineistä mieleeni jäi erityisesti Cattinin rosé kuohuviini, joka maistui lämpimässä syysillassa aivan järjettömän hyvälle!

Minun on lisäksi pakko kertoa teille uudesta ruokaihastuksestani, sillä Alsacen alueelta lähtöisin oleva tarte flambée oli aivan jumalaisen hyvää! Kyseessä on siis tooodella ohutpohjainen "pizza", jonka pohjalla on käytetty tomaattikastikkeen sijaan ranskankermaa. Lisäksi se kaikista perinteisin tarte flambée sisältää kinkkua, sipulia sekä emmental-juustoa. Tätä herkkua on aivan pakko yrittää valmistaa myös kotona!




Herkullinen tarte flambée!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti