keskiviikko 16. lokakuuta 2019

PIENI & SULOINEN COLMAR

Minilomamme on nyt ohitse ja on jälleen ollut aika palata takaisin arkeen. Muutaman päivän irtiotto suloisessa Ranskassa teki kuitenkin erittäin hyvää - ensimmäisen lomapäivän sadekuuroista huolimatta. Matka alkoi lentämällä Stuttgartiin, josta vuokrasimme auton roadtrippiämme varten. Saksassa autojen vuokraus on muuten hyvin edullista, joten saimme käyttöömme jättimäisen katumaasturin todella hyvään hintaan. Ajoimme suoraa päätä Ranskan puolelle, jossa suuntasimme pieneen Colmarin kylään. Matka kesti kokonaisuudessaan reilut parisen tuntia. 

Löysimme muuten Airbnb:stä todellisen helmen mitä majoitukseen tulee: tämä kyseinen asunto oli todella ihastuttava vanhoine kattoparruineen sekä mahtavine näköaloineen naapuritalojen ylle. Talo sijaitsi myös aivan täydellisellä paikalla ja vuokraemäntämme oli mitä ihanin ranskalaisrouva, joka pyysi meitä myöhemmin jopa viinille luokseen. Kaiken kaikkiaan siis täyden kympin loma-asunto!







Colmarin keskusta oli odotusten mukaisesti aivan järjettömän suloinen. Etenkin Lauch- joen varrella sijaitsevat värikkäät "ristikkotalot" olivat kuin suoraan elokuvasta "Kaunotar ja Hirviö". Voin hyvin kuvitella kuinka satumaiselta tuo kaupunki näyttää joulun alla, kun joulumarkkinat valtaavat torit sekä pienet kujat. Colmariin on siis pakko päästä jonain päivänä myös juuri ennen joulua!

Keskusta-alue oli suhteellisen pieni, joten sen pystyi koluamaan läpi päivässä. Toki yleiseen vaelteluun kuului myös lukuisia ruoka- sekä viinipysähdyksiä söpöissä pienissä kahviloissa sekä ravintoloissa, joita kaupunki oli suorastaan pullollaan. Minun pitääkin muuten vinkata teille yhdestä ihanasta ranskalaisravintolasta, josta ei todellakaan tarvinnut lähteä nälkäisenä kotiin. Wistub de la Petite Venise oli tunnelmaltaan ihana ja tarjosi todella hyvää (sekä tukevaa) ruokaa. Ravintolan ylikypsä possu perunamuusilla sekä kaalisalaatilla taisikin olla yksi reissun parhaimmista annoksista!






¨

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti