Olen jo vuosia tehnyt ribsit samalla ohjeella, sillä miksi muuttaa hyväksi havaittua? Nämä ribsit valmistetaan uunissa ja mureutensa takia ne melkeinpä tipahtavat itsekseen irti luusta. Suussa sulavan lihan lisäksi reseptiin kuuluu järjettömän hyvä bbq- dippi, jossa ribsejä dipataan ennen syöntiä. Näiden herkkujen alkuperäinen ohje löytyi täältä, mutta olen tapani mukaan tehnyt reseptiin muutamia muutoksia.
RIBSIT UUNISSA (kahdelle)
2 kg ribsilihaa
MARINADI
1 dl öljyä
2 rkl balsamicoa
2 rkl tummaa siirappia
1 rkl savustettua paprikajauhetta
1 rkl suolaa
1 rkl Dijonia
2 tl mustapippuria
2 tl sipulijauhetta
2 tl valkosipulijauhetta
1 tl chiliä
1 rkl suolaa
1 rkl Dijonia
2 tl mustapippuria
2 tl sipulijauhetta
2 tl valkosipulijauhetta
1 tl chiliä
Sekoita marinadin ainekset ja marinoi lihat. Laita ne jääkaappiin marinoitumaan vähintään kahden tunnin ajaksi.
Ota
lihat huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Levitä ribsit
leivinpaprilla vuoratulle leivinpaperille ja paista 200 asteessa 30
minuutin ajan. Vähennä sen jälkeen lämpö 110 asteeseen ja hauduta
kypsäksi noin kolmen tunnin ajan.
BBQ- KASTIKE
1 paketti pekonia
1 iso sipuli
4 kynttä valkosipulia
pala inkivääriä
2 chiliä
1 dl balsamicoa
0.5 dl rosmariinia
1 dl olutta
2 rkl tummaa siirappia
2 rkl Dijonia
2 dl tomaattimurskaa
1 rkl Worcesterhire- kastiketta
2 tl savustettua paprikajauhetta
2 tl mustapippuria
2 tl suolaa
Kun lihat kypsyvät uunissa, valmista sillä aikaa bbq- kastike. Paista pekoni rapeaksi ja lisää sen jälkeen sipulit, inkivääri sekä chili. Kaada pekoniseos kattilaan, lisää muut aineet ja keitä 30 minuttia. Kun kastike on valmis, surauta se hienoksi sauvasekoittimella.
Tunti ennen lihojen valmistumista, valele ne kertaalleen bbq- kastikkeella. Lopun kastikkeen voit käyttää ribsien dippaamiseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti