torstai 4. kesäkuuta 2020

KETOPIZZAA JA KUOPIOTA

Kävin viime viikolla pyörähtämässä pitkästä aikaa Kuopiossa ja päätimme pitää ystäväpariskunnan kanssa kesäisen pizzaillan. Koska halusimme pysyä ketolinjalla, pizzapohjaa ei voinut tehdä ihan perinteisellä kaavalla. Olemme aina olleet suuria pizzan ystäviä ja siitä syystä tainneet kokeilla kaikki mahdolliset keto-pizzaohjeet mitä internetistä löytyy. Mikään niistä ei kuitenkaan vakuuttanut, sillä pohjat jäivät aina löysiksi. Eräänä päivänä törmäsin kuitenkin vielä yhteen uuteen reseptiin, joka lopulta vakuutti meidät molemmat. Pohja maistui lähestulkoon "normaalilta" ja oli kaiken huipuksi vielä ihanan rapea! Alkuperäinen resepti löytyy täältä, mutta tein siihen tapani mukaan vähän muutoksia. Oli miten oli, tämä pizzapohja menee ehdottomasti jatkoon!





 RAPEA KETO-PIZZA (1 KPL)

100 g mozzarellaraastetta
70 g parmesaaniraastetta
2 ruokalusikallista maustamatonta tuorejuustoa 
1 kananmuna
1 dl pofiberia
ripaus suolaa
oliiviöljyä 

Sekoita juustot kulhossa ja sulata niitä mikrossa vajaan minuutin ajan. Seoksen on vain tarkoitus sulaa hieman, jotta sitä on helpompi sekoittaa. Kun juustot ovat pehmenneet, sekoita niitä voimakkaasti haarukalla. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vielä pofiber sekä suola ja vaivaa taikinaksi öljytyin käsin.

Taputtele taikina leivinpaperille oliiviöljyn avulla (ja siirrä se sen jälkeen kuuman pizzakiven päälle). Esipaista taikinaa 225 asteessa (tai grillissä)  noin 7 minuuttia. Täytä pizza haluamillasi täytteillä ja paista vielä 5-7 minuuttia.



2 kommenttia:

  1. Näyttää niin hyvältä!
    Tuo on kyllä ihan paras pohjaresepti! Kiitos kun linkkasit blogiini. Mähän sen taas alunperin löysin Rouva Keton youtubekanavalta :)
    Ihanaa kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on kyllä, ketoilussa oon just eniten kaivannut pizzaa ja nyt ratkesi sekin ongelma! :)
      Ihanaa kesää myös sinne! <3

      Poista