Minun teki viime viikolla ihan hulluna mieli omenapiirakkaa, joten ei siinä auttanut kuin alkaa hommiin. Löysin netin syövereistä Satu Koiviston somehitiksi nousseen reseptin, joka todellakin vie kielen mennessään. Tämä ohje jää siis ehdottomasti käyttöön! Tein toki tapani mukaan reseptiin pieniä muutoksia, sillä alkuperäinen ohje oli muun muassa liian "sokerinen" minun makuuni.
POHJA
200 g pehmeää voita
vajaa 2 dl sokeria
2 kananmunaa
1.5 tl leivinjauhetta
1.5 tl kardemummaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
PÄÄLLE
noin 5 (pientä) kirpeää omenaa
1 rkl sokeria
1 tl kanelia
Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää yksitellen kananmunat ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen taikinan joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi seokseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan tai hyvin pienelle pellille.
Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi ja lado ne tiiviisti taikinan päälle. Sekoita sokeri sekä kaneli ja ripottele seos omenalohkojen päälle.
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Nauti vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti