torstai 4. huhtikuuta 2019

PUERTO PLATAN "PARADISE ISLAND"

Koska viikon aikana ehti hyvin myös retkeillä, päätimme yhtenä päivänä varata lähes koko miehistömme kesken ekskursion kuuluisalle "Paradise Islandille". Tuota saarta kuvataan monessa yhteydessä yhdeksi Dominikaanisen Tasavallan kauneimmaksi paikaksi, joten retkeläisten odotukset olivat luonnollisesti korkealla. Postauksen kuvat eivät rehellisesti sanottuna kuitenkaan kerro totuutta saaresta, sillä otin ne silloin, kun paikka ei vielä kuhissut turisteja. Noin puolen tunnin jälkeen saapumisestamme "paratiisiin" parkkeerasi nimittäin iso paatti täynnä äänekkäitä lomailijoita, joka luonnollisestikin latisti hieman tunnelmaa.

Vesileikeistä pitävän kannattaa kuitenkin siitäkin huolimatta vierailla saarella, sillä siellä voi muun muassa snorklata. Lisäksi Puerto Platan nähtävyydet ovat loppupeleissä kierretty aika nopeasti, joten päiväretkellä saa mukavasti pientä äksöniä pelkkään loikoiluun hotellin uima-altaalla. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei saarella ole vessaa. Ykköshädän voi tietysti suorittaa meressä, mutta sen kakkosen suhteen voi vain yrittää pidätellä.




Päästessämme takaisin lähtörannalle, meitä oli vastassa muutama ihana kulkukoira. Ennen paluumatkaa kävimme vielä syömässä rannan vieressä sijaitsevassa ravintolassa, joka tarjosi meille retken hintaan kuuluvan lounaan. Tosin jäin itse mielummin nälkäiseksi ja raahasin kananpalani (ilman luita) ravintolan aidan toisella puolella odottavalle tuoreelle äitihauvalle. Onneksi miehistössämme oli monta muutakin koirarakasta, joten syötimme ja juotimme kaikki lähialueen koirat lopuilla eväillämme. Kulkukoirat kun yksinkertaisesti vain särkevät minun sydämeni.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti