tiistai 14. toukokuuta 2019

HONOLULU & HONEYMOON

San Diegon jälkeen suuntasimme vihdoinkin Havaijille. Ensimmäinen stoppimme oli Oahun saarella sijaitseva Honolulu, joka paljastui aivan erilaiseksi paikaksi kuin olin kuvitellut - kaupunki olikin hyvin vilkas sekä äänekäs. Myös ostosmahdollisuudet olivat aivan toista luokkaa kuin olin kuvitellut, sillä Honolulusta löytyi muun muassa kaikki mahdolliset luksuskaupat Chanelista Gucciin.

Halusimme ottaa Honoluluun jonkun kivan hotellin ja ystävämme suosituksesta päädyimme ihastuttavaan Moana Surfrideriin. Vaikka itse huoneet olivat suhteellisen keskinkertaisia, historiallisen hotellin yleistilat olivat aivan omaa luokkaansa. Saapumisen kruunasi vielä ihastuttavat orkidealeit, jotka saimme kaulaamme heti sisään astuttuamme. Ensimmäinen päivä menikin siis melkeinpä vain hengaillessa ja ihastellessa tuota kaunista rakennusta. Niin ja toipuessa aivan järkyttävästä jet lagista, joka sai meidät sammumaan ennen kahdeksaa illalla.





Honolulussa pärjäisi varmasti ilman autoakin, mutta koska halusimme kierrellä Oahua myös omatoimisesti, päädyimme vuokraamaan auton. On myös hyvä huomioida, että taksi lentokentältä keskustaan olisi maksanut yhteen suuntaan noin $50, eli oma auto oli noin taloudellisestikin järkevä ratkaisu - vaikkakin vuokra-autot ovat Havaijilla huomattavasti kalliimpia kuin muualla Yhdysvalloissa.

Toki Oahua voi kiertää myös erilaisilla retkillä, jolloin auton vuokraamisen voi jättää vasta seuraaville saarille. Esimerkiksi Pearl Harboriin järjestetään lukuisia eri retkiä, jolloin logistiikasta huolehtimisen voi jättää suosiolla muille. Honolulussa on kuulemani mukaan myös jokseenkin toimivat julkisen liikenteen mahdollisuudet, joten kaikki seikkailunhaluiset voivat kokeilla liikkumista julkisilla.




Vaikka Moana olikin aivan ihastuttava hotelli, ei puheet Havaijin kalleudesta ole todellakaan tuulesta temmattuja. Siitäkin huolimatta, että olen suorastaan tunnettu huonosta rahankäytöstäni, oli hotellin $90 aamiainen jopa minullekin hieman liikaa. Ensimmäisen aamun jälkeen söimmekin aamupalamme suosiolla muualla, sillä keksin noille rahoille huomattavasti parempaakin käyttöä (ostokset ofkoos). Havaijille ei siis lähdetä tyhjällä lompakolla, sillä rahaa palaa joka paikkaan aivan huomaamatta.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti