perjantai 24. toukokuuta 2019

RAUHAA RAKASTAVAN MAUI

Honolulun vilskeestä siirryimme Mauille, joka oli aivan totaalisen erilainen kuin eläväinen naapurisaarensa Oahu. Yövyimme Kaanapalissa, jossa ei kirjaimellisesti ollut mitään muuta kuin resortteja - Mauilla ei siis mitenkään pärjää ilman vuokra-autoa. Tällä kyseisellä saarella ei myöskään ollut niin paljon aktiviteettimahdollisuuksia kuin Oahulla ja viimeisenä päivänä saimmekin ihan keksimällä keksiä jotakin tekemistä. Neljä päivää Mauilla riitti meille siis enemmän kuin hyvin, sillä kumpikaan meistä ei jaksa makoilla koko lomaansa altaalla. Toki lomaan kuului myös poolihengailua drinksujen merkeissä, mutta lisäksi kiertelimme saarta autolla ja fiilistelimme kivoja maisemia sekä hyvää ruokaa.

Yksi ravintola minun onkin muuten vinkattava, sillä löysimme aivan sattumalta syrjäisellä takapihalla sijaitsevan pikkuravintolan nimeltään Taco Style Maui. Kyse on tosin ehkä enemmänkin kojusta kuin ravintolasta, mutta söpö paikka oli joka tapauksessa. Söpöyden lisäksi ravintolasta sai aivan järjettömän hyvin kalatacoja, joten tämä paikka on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!






Taco Style Maui


Vaikken todellakaan ole mikään "haikkaaja", Iao Valleyssa sijaitseva Iao Needle oli kyllä näkemisen arvoinen. Tosin haikkaus on ehkä väärä sana käytettäväksi tähän yhteyteen, sillä oikeasti kävelyä kertyi vain noin kilometrin verran. Itse halusin kuitenkin kuvata Needlen aivan tietystä kuvakulmasta keskeltä jokea, joka aiheutti hieman haasteita (sekä loman ensimmäisen perheriidan). Pirun liukkailla kivillä pomppimisen sekä (vaatteet päällä) joessa kahlaamisen jälkeen sain kuitenkin napattua kuvat ja saimme vihdoinkin palata takaisin kuivalle maalle.





Vaikka Mauilta löytyi myös todella upeita maisemia, ei tämäkään saari voittanut Seychellejä, jonka autiot rannat olivat aivan sanoinkuvaamattoman upeita. Havaiji on joka tapauksessa yksi niistä kohteista, jossa on vain päästävä käymään ainakin kerran elämässään. Ihmisten ystävällisyys on kuitenkin aivan omaa luokkaansa, joten Havaijille mennessään tuntee itsensä todella tervetulleeksi. Tähän mennessä suosittelisin kuitenkin mielummin Oahua kuin Mauia, sillä saaren rauhallisuus oli tällaiselle aktiviteetteja kaipaavalle hiukan liikaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti