torstai 6. kesäkuuta 2019

VOLCANOES NATIONAL PARK

Blogi laahaa nyt pahasti perässä, sillä olen ollut lomamatkamme sekä maailmankaikkeuden hirveimmän jet lagin jälkeen aivan kuolemanväsynyt. Isot pahoittelut siis hiukan venähtäneestä postaustahdista. Jatketaan kuitenkin hetki häämatkajutuilla, sillä materiaalia sekä valokuvia riittää vielä muutamaan postaukseen.

Halusimme ottaa Big Islandin osaksi matkareittiämme, sillä meillä molemmilla oli toiveissa nähdä saarella tulipunaista laavavirtaa. Valitettavasti laavaa ei ollut tuolla hetkellä nähtävissä missään päin saarta, mutta Volcanoes National Parkissa oli mielenkiintoista käydä noin muutenkin. Tulivuorissa on vain jotakin hyvin kiehtovaa.






Puistossa liikutaan pääosin autolla, joten siellä käyminen sopii myös kaikille meille "ei niin urheilullisille" reissaajille. Siellä on kuitenkin mahdollista päästä kävelemään esimerkiksi ison kraaterin pohjalla, joten silloin retkelle kannattaa varustautua hyvillä jalkineilla sekä iiisolla vesipullolla.

Vaikkei sulaa laavaa tällä kertaa näkynytkään, kuivunutta löytyi sitten senkin edestä. Suurin osa laavasta oli sitä perinteistä "kivimäistä" laavaa, mutta osa oli todella kiiltävää sekä sileää - se näytti enemmänkin kuin esimerkiksi kilpikonnan kilveltä. Oli miten oli, livenä pikimusta laavakenttä näytti vieläkin makeammalta kuin kuvissa.








Aivan reitin lopussa oli kivistä muodostunut 27- metrinen Holei Sea Arch, joka oli kieltämättä aika näyttävä luonnonnähtävyys. Rannan hienot maisemat teki mieli kuitenkin katsastaa mahdollisimman nopeasti, sillä järkyttävä tuuli meinasi kirjaimellisesti viedä hiukset päästä. Tälle retkelle ei siis kannata laittaa kesämekkoa, ellei ole halukas tekemään (ei niin elegantteja) Marilynejä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti