keskiviikko 13. toukokuuta 2020

MUSTIKKAKAKKU VANILJAKUORRUTTEELLA

Tänä äitienpäivänä päätin kokeilla jotakin hiukan erilaista, joten tein mehevän mustikkakakun kahvikakkuvuokaan. Jottei leivonnainen varmasti olisi ollut liian kuiva, halusin vielä kuorruttaa sen vaniljakuorrutuksella - mustikka ja vanilja kun nyt vain sopivat aivan täydellisesti yhteen! Muuttelin taas tapani mukaan ohjeita, mutta kakun alkuperäinen resepti löytyy täältä ja kuorrutteen täältä.




MUSTIKKAKAKKU

200 g voita
3 dl sokeria
3 kanamunaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljatahnaa
2.5 dl kermaa
3 dl mustikoita

Hiero voi ja sokeri keskenään ja lisää kananmunat yksitellen joukkoon koko ajan sekoittaen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne kerman kanssa vuorotellen taikinaan. Sekoita hyvin.
Kaada seosta voideltuun kahvikakkuvuokaan vuorotellen mustikoiden kanssa ja paista 175 asteessa noin tunnin verran.

VANILJAKUORRUTE

5 dl kuohukermaa
250 g tuorejuustoa
1-1.5 dl tomusokeria
2 tl vaniljatahnaa

Vatkaa kerma, kylmä tuorejuusto, vaniljatahna sekä 2/3 osa tomusokerista vaahdoksi. Tarkista koostumus ja lisää tarvittaessa loput tomusokerista. Kuorruta kakku mielesi mukaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti