perjantai 10. heinäkuuta 2020

KESÄLOMAREISSU VILNAAN

Vietimme mieheni kanssa viime viikon Liettuassa. Päätarkoituksemme tuolle matkalle oli vierailla Pet Rescue Finlandin yhteistyötarhoilla auttelemassa tyttöjä rescuekoirien kanssa sekä kuvata uutta materiaalia heidän Insta-tilillensä, mutta koronakaranteenittelun jälkeen matka toimi myös ihanana irtiottona arkeen. Ennen tarhavierailuja vietimme kuitenkin muutaman päivän Vilnassa.

Jos haluaa aloittaa Vilna- kierroksen katselemalla upeita maisemia, kannattaa suunnata Bell Toweriin. Torni ei kuitenkaan sovi liikuntarajoitteisille, sillä ylös kapuaminen kapean jyrkkiä portaita oli välillä meille itsellemmekin melko haastavaa. Maisemat olivat kuitenkin jokaisen hikipisaran arvoiset, joten tätä ei kannata jättää väliin!






Meidän hotellimme ei sijainnut aivan keskustassa, joten pääsimme tutustumaan oikein kunnolla liettualaisiin henkilökuljetuspalveluihin. Vaikka Vilnassa toimii myös Uber, suosittelen lämpimästi lataamaan Bolt- äpin. Tuota kautta autoja on huomattavasti enemmän tarjolla ja hinnatkin ovat hieman edullisemmat. Boltin kautta sai vuokrattua myös sähköpotkulautoja tai tilattua ruokaa (Bolt food). Skuutteja löytyikin lähes ympäri kaupunkia ja olivat erinomainen vaihtoehto lepuuttaa kävelystä sekä helteestä väsyneitä jalkoja.

Vilnassa on loppujen lopuksi melko vähän nähtävyyksiä, joten päätimme keskittyä pääosin syömiseen sekä kaupungilla pörräämiseen. Yleisen häröilyn lisäksi kävimme mieheni toiveesta piipahtamassa KGB- museossa. Erityisesti rakennuksen kellarikerroksessa sijaitsevat vankisellit sekä teloitushuoneet olivat erittäin tunteita herättäviä paikkoja. Museokäynti oli siis opettavainen, mutta samalla myös melko ahdistava.


KGB- museo ulkopuolelta.



Koiratarhavierailujen lisäksi halusimme mennä Liettuaan maan edullisen hintatason vuoksi. Vaikka hinnat ovat varmasti nousseet vuosien saatossa, on maassa edelleen melko edullista - ainakin näin suomalaisen näkökulmasta. Jaan seuraavassa Vilna- postauksessa enemmän ravintola- sekä kahvilavinkkejä, mutta leipomo nimeltään Pinavija Bakery oli yksi ehdoton suosikkini - jo ihan ulkonäöllisestikin. Jos siis sokerihammasta alkaa kaiken turreilun lomassa kolottamaan, kannattaa ehdottomasti suunnata tänne!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti