keskiviikko 13. marraskuuta 2019

YKSI YÖ STUTTGARTISSA

Ranskasta jatkoimme roadtrippiä vielä takaisin Saksan puolelle. Kohteena oli Stuttgart, johon olimme alunperin lentäneetkin. Saksassa yöpyminen ei alunperin kuulunut suunnitelmaamme, mutta koska satuimme olemaan kaupungissa juuri Oktoberfestin aikaan, pitihän meidän käydä yksillä olusilla. Meille kaikille tuli muuten täysin yllätyksenä, että Oktoberfestejä juhlitaan virallisesti ainoastaan kahdessa saksalaisessa kaupungissa; Stuttgartissa sekä Münchenissä. Olen aina jotenkin olettanut, että tuo kyseinen olutjuhla olisi koko Saksan juttu.







Ja sitten se syy, minkä takia päätimme yöpyä Saksassa: Oktoberfest. Kuvitelkaa täpötäysi huvipuisto, jossa kaikki ovat pukeutuneet yhteneviin, hassuihin asuihin. Kuvitelkaa lisäksi, että kaikki nuo miljoona vierailijaa ovat vähintään kolmen promillen humalassa. Siinä oli siis Oktoberfest pähkinänkuoressa - never again! Edes omakohtainen runsas alkoholinkäyttö ei olisi pelastanut tuota kokemusta, sillä järkyttävät jonot olisivat estäneet meidän mahdollisuutemme kivuta tuollaisiin promilletiloihin (muilla taisikin olla alla kiitettävät pohjat).

Vinkkinä tuleville festaajille kerrottakoon kuitenkin, että älkää missään tapauksessa menkö alueelle ilman käteistä rahaa. Huvipuistosta löytyi toki myös automaatti, mutta mieheni jonotti reilun tunnin saadakseen meille euroja. Se, jos jokin, taisi ollakin se viimeinen niitti. Yksien oluiden jälkeen suuntasimme suosiolla kohti exitiä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti