torstai 28. marraskuuta 2019

IHANA DUBAI

Pääsin pitkästä aikaa käymään työmatkalla Dubaissa ja olin todella innoissani tuosta muutaman päivän pituisesta reissusta. Olen käynyt Dubaissa useita kertoja, mutta viime visiitistä taitaa olla jo nelisen vuotta aikaa. Tällä kertaa sain myös mieheni mukaan matkaseuraksi, joka teki reissusta vieläkin mukavamman. En ole ikinä ollut erityisen kiinnostunut vierailemaan Burj Khalifassa (yritän parhaani mukaan aina välttää niitä kaikista pahimpia turistirysiä), mutta tällä kertaa päätimme käydä katsastamassa senkin. Liput tuohon maailman korkeimpaan rakennukseen kannattaa ehdottomasti ostaa jo etukäteen, sillä pahimmassa tapauksessa ne saattavat olla monen päivän ajan loppuunmyytyjä. Suosittelen ehdottomasti harkitsemaan myös jonon ohi- lippuja, sillä ne olisivat säästäneet meidänkin hermojamme ihan huomattavissa määrin.

Vaikka Burj Khalifa oli ihan kokemisen arvoinen, emme kumpikaan saaneet siitä minkäänlaista "whou"- elämystä. Mutta onpahan sekin nyt sitten nähty. Tuon pienen turreilun jälkeen päätimme mennä hiukan shoppailemaan tornin vieressä sijaitsevaan Dubai Mall´iin. Mukaan tarttui muun muassa ihania joulukoristeita sekä Balmainin t-paita uskomattomaan -75% hintaan.






Olen aina rakastanut lähi-idän keittiötä, joten päätimme kollegani vinkistä käydä syömässä Arabian Tea Housessa. Ja siis nimenomaan siinä alkuperäisessä ravintolassa, joka sijaitsee Dubain vanhalla puolella. Ravintola ei vastaanota pöytävarauksia viikonloppuisin, joten valmistaudu jonottamiseen. Pienestä ruuhkasta huolimatta pääsimme pöytään noin puolessa tunnissa.

Ravintola oli todella söpö ja tarjoiljat mukavia. Ruoan suhteen koimme kuitenkin pienen pettymyksen, sillä odotimme enemmän makuja. Ravintolan tuore porkkanamehu oli kuitenkin aivan mielettömän hyvää, joten pääsin melko nopeasti yli pienestä pettymyksestäni.






Tuon reilun kolmen päivän aikana ehdimme vierailla myös Madinat Jumeirahissa, joka sijaitsee vain kivenheiton päässä kuuluisasta seitsemän tähden hotelli Burj al Arabista. Tuon ison resortin rakennukset on rakennettu arabilaiseen tyyliin ja sieltä löytyy myös souk, josta voi ostaa paikallisia tuotteita aina mausteista kultakoruihin. Madinat Jumeirah on muuten huomattavasti rauhallisempaa aluetta kuin esimerkiksi Dubai Spice Souq Market, joten jos ahdistut helposti supertyrkyistä myyjistä, shoppaile tuliaismausteet mielummin täältä.




Madinat Jumeirah.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti