tiistai 20. marraskuuta 2018

HERKULLINEN KANELITÄHTIPULLA

Minulla ei ole viime aikoina mennyt kovinkaan hyvin mitä leivontaan tulee, joten ajattelin viimein epätoivoissani kokeilla "pomminvarmaa" ohjetta. Tosin minun tapauksessani sellaista reseptiä ei valitettavasti ole olemassakaan, mutta toisilla ohjeilla on aavistuksen verran parempi mahdollisuus onnistua kuin toisilla. Jos siis haluat tehdä perinteisestä korvapuustista hieman upgradatumman version, kanelitähtipulla on täydellinen leivonnainen juuri siihen! Koristelin kakun lopuksi sokerilla kuorrutetuilla rosmariininoksilla, joka toi tähtipullaan vielä lisää joulun tuntua.

Löysin reseptin maailman ihanimmasta reseptikirjasta Emman makea joulu, mutta ohje löytyy myös täältä. Minulle on muuten kehitttynyt jonkinmoinen intohimo hamstrata söpöjä kokkaus- sekä leivontakirjoja ja tuo opus taisi olla aikoinaan ensimmäinen hankintani. Mikään ei anna enemmän inspiraatiota leipomiseen, kuin todella kauniilla kuvilla varusteltu leivontakirja! Harmi vain, ettei todellisuus ihan aina yllä samaan lopputulokseen... (Tähän vielä se itkunauruhymiö.)



Tuo kirja on muuten täynnä toinen toistaan herkullisempia joulureseptejä ja haluan tehdä sille Julie & Juliat! Seuraavaksi ajattelin kokeilla leipoa lakritsia, joka kuulostaa melkoisen jännältä. Todennäköisesti tässä käy taas niin, että saan uuden leipomishermoromahduksen, mutta aion kuitenkin ottaa sen riskin. En siis todellakaan ymmärrä niitä ihmisiä, joiden mielestä leipominen on rentouttavaa, sillä itse olen joka ikinen kerta aivan hermoromahduksen partaalla. Itse tehty on kuitenkin aina itse tehty, joten joten sen voimalla mennään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti