torstai 29. marraskuuta 2018

PORKKANA CUPCAKES

En todellakaan tiedä miksi, mutten ole ikinä onnistunut leipomaan hyvää porkkanakakkua. Välillä taikina on jäänyt liian raa'aksi ja välillä taas kuorrute on epäonnistunut aivan täysin. Muutaman poskelleen menneen kakun jälkeen luovutin ja unohdin koko leivonnaisen pariksi vuodeksi. Koska kuitenkin rakastan hyvää porkkanakakkua,  päätin kokeilla sitä vielä cupcakesien muodossa. Se olikin erittäin hyvä idea, sillä niistä tuli aivan täydellisiä! Eikä ole ollenkaan liioittelua sanoa, että tämä resepti on ehdottomasti paras mitä porkkanaleivonnaisiin tulee - tätä on siis pakko testata!

Löysin reseptin alunperin täältä, mutta tein ohjeelle tapani mukaan muutamia muutoksia. Porkkanakakun pitää olla minun makuuni hyvin mausteista, joten tuplasin maustemäärät. Lisäsin siihen myös kardemummaa, sillä se sopii minun mielestäni porkkanakakkuun aivan täydellisesti.


PORKKANA CUPCAKES

TAIKINA

3 dl tummaa ruokokidesokeria
3 kananmunaa
3 dl rypsiöljyä
4.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
0.5 tl suolaa
1 tl vaniljatahnaa
300 g porkkanaraastetta

Mittaa sokerit, munat sekä öljy kulhoon ja vatkaa ne kevyesti sekaisin. Sekoita kuivat aineet sekä mausteet sekaisin toisessa astiassa ja lisää munaseoksen joukkoon desi kerrallaan. Sekoita, kunnes aineet ovat kunnolla sekoittuneet. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja sekoita.
Asettele kuppikakkuvuoat muffinssipellille ja jaa taikina vuokiin (3/4). Paista muffinsseja uunin keskitasolla 170 asteessa noin 25 minuuttia, varmista kypsyys hammastikulla. Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorrutteen levittämistä.

KUORRUTE

400 g sulatejuustoa
100 g pehmeää voita
7 dl tomusokeria

Vatkaa tomusokeri sekä huoneenlämpöinen voi kunnolla sekaisin. Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa kunnes juusto on sekoittunut kokonaan voin sekä tomusokerin sekaan. Käännä vatkaimen teho suuremmalle ja sekoita vielä viiden minuutin ajan. Valmis kuorrute on kuohkeaa sekä väriltään vaaleaa. Pursota kuorrute muffinssien päälle ja koristele ne halutessasi pähkinärouheella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti