keskiviikko 31. lokakuuta 2018

HURMAAVA LISSABON

Minulla oli pari viikkoa sitten kaksi yötä kestävä työmatka Lissaboniin ja miten ihana olikaan taas päästä pitkästä aikaa syömään sitä oikeaa piri piri- kanaa! Lisäksi kaupungin suloiset pikkukadut sekä värikkäät talot upeine laattoineen ovat jo itsessään nähtävyys.

Emme ottaneet "minilomallemme" mitään suorituspaineita, vaan pyörimme kaupungissa fiiliksen mukaan. Ihanan ravintolan löytäessämme saatoimme pysähtyä vinho verdelle ja vain fiilistellä lämpöä sekä aurinkoa. Illalla hurautimme uberilla Centro Colomboon ostoksille ja sieltä löytyikin monia hyviä liikkeitä. Ostoskeskuksessa on myös iso ruokakauppa, josta kävimme nappaamassa mukaan paikallisia herkkuja - ja tietysti sitä vinho verdeä.







Mitä siihen piri piri- kanaan tulee, Lissabonista löytyy yksi ravintola aivan yli muiden. Borjardimissa ei hirveästi panosteta annosten ulkonäköön, mutta ruoka on aivan mielettömän hyvää! Kävimme tässä ravintolassa jo vuosia sitten Mama Linnan kanssa ja minun oli aivan pakko päästä sinne tälläkin reissulla. Hyvän ruoan lisäksi ravintolan hinnat ovat todella maltilliset, joten tämä paikka on ehdoton must, kun vierailee Lissabonissa!

Toinen pakollinen käyntikohde on Belemin kylässä sijaitseva konditoria Pasteis de Belem. Portugalin "kansallisleivos" pastel de nata on ymmärtääkseni lähtöisin tästä paikasta ja jono kahvilaan oli myös sen mukainen.  Pieni jonotus oli kuitenkin ehdottomasti sen arvoinen, sillä suoraan uunista tulleet rapeakuoriset leivokset olivat suorastaan taivaallisia! Menkää, menkää!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti