tiistai 2. lokakuuta 2018

ROOMASTA VOL. 2

Jatketaan vielä muutamilla matkakuvilla Roomasta. Tällä kertaa meillä ei siis ollut aikaa lähteä tutkimaan Roomaa yhtään sen "syvemmin", mutta kaupungin nähtävyydet ovat niin vaikuttavia, ettei minua haitannut tippaakaan nähdä niitä toista kertaa. Erityisesti Colosseum on aina ollut yksi lempikohteistani, sillä paikalla on niin mielenkiintoinen - vaikkakin hirveä - historia. Otimme Colosseumin edessä pyöriviltä myyjiltä opastetun kierroksen 35€:n hintaan, joka oikeutti myös sisäänpääsyyn jonon ohi. Oppaaksemme sattui aivan mieletön tyyppi, joka osasi kertoa tarinat todella mielenkiintoisesti sekä mukaansatempaavasti.

Vatikaani.
Vatikaani.
Colosseum.
Colosseum.
Colosseum.
Kävimme luonnollisesti piipahtamassa myös Fontana di Trevillä, joka oli aivan tupaten täynnä turisteja. Luulin, että syyskuun loppupuoli olisi Roomassa jo hiukan rauhallisempaa mitä turisteihin tulee, mutta ilmeisesti olin väärässä. Oli miten oli, Rooma tulee siitäkin huolimatta aina olemaan yksi lempikaupungeistani!

Yksi ravintolavinkki minun on muuten pakko antaa, sillä löysimme erään ystävän suosituksesta aivan ihanan perheravintolan nimeltään Spirito DiVino. Saapuessamme pöytään ravintolan omistaja tuli esittelemään itsensä ja kertomaan meille ravintolan historiasta. Vaikka hinnat eivät olleet ne kaikista edullisimmat, ruoka oli aivan taivaallista! Söin tässä ravintolassa elämäni ehdottomasti parhaimman pasta carbonaran, joten menkää ihmeessä maistamaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti