torstai 18. lokakuuta 2018

IHANA SAN FRANCISCO

Työt veivät minut viime viikolla kolmeksi päiväksi San Franciscoon, joka oli kylmästä tuulestaan huolimatta yhtä ihana kuin ennenkin! Friscon huimat korkeuserot saivat tosin minun reiteni kirkumaan tuskasta, mutta tuosta pakollisesta "jalkapäivästä" huolimatta reissu oli oikein onnistunut. Koska pakolliset nähtävyydet oli kierretty jo muutaman vuoden takaisella lomareissulla (suosittelen erittäin lämpimästi Alcatrazin iltakierrosta), päädyimme kollegani kanssa vain hengailemaan sekä fiilistelemään tuota eläväistä miljoonakaupunkia.

Ja koska oltiin Californiassa, oli meidän pakko käydä syömässä legendaarisessa In-N-Out Burgerissa. Ravintola on siitä outo, että asiakkaan pitää osata "salakieltä" saadakseen tilattua listalta ne kaikista parhaimmat ruoat. Itse tilasimme juustohampurilaisen sekä ranskalaiset "animal style", jolloin molempiin tuli todella herkulliset lisukkeet. Lisää vinkkejä tuohon "salakieleen" löytyy muuten täältä.








Koska sää oli koko "miniloman" ajan aivan mahtava, kävimme tietysti pyörähtämässä myös Pier 39:ssä. Alueelta löytyy tunnetusti vaikka mitä herkkuja, mutta omat suosikkini ovat Trish´in minidonitsit sekä ihana karkkikauppa, joka myy todella hyvää toffeeta kaikissa mahdollisissa mauissa. Luonnollisesti minulla lähti totaalisesti lapasesta ja ostin kotiinviemisiksi aivan järkyttävän säkin karkkia.

San Franciscossa ollessaan ei voi olla huomaamatta lukuisia kodittomia. Osa heistä on päihdeongelmaisia, osa taas muun muassa heitteille jätettyjä sotaveteraaneja. Suurin osa kodittomista pysyttelee omissa oloissaan ja yrittää jatkaa elämäänsä, mutta ne kiroilevat ilmanyrkkeilijät kannattaa kiertää kaukaa. Itselläni ei kuitenkaan ollut turvaton olo edes illalla, sillä keskusta-alueella liikkuu silloinkin paljon ihmisiä. Tenderloinin alueen kiertäisin kuitenkin ihan suosiolla kaukaa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti